Aanmelden TV diensten

Tv kijken, hoe zit dat nu?

Met XSyou heeft u de basis in huis…met techniek die klopt!

Als lokale provider kunnen wij maatwerk leveren en hebben daarom soms net even wat meer keus dan je wellicht gewend bent bij een andere provider.

Afhankelijk van je postcode krijg je de keus uit onze tv-diensten op basis van de techniek IPTV en/of CATV.

  • CATV kijk je met een coaxkabel
  • IPTV kijk je TV via het “internet”, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

CATV

Grote voordeel van CATV is dat de meeste Tv’s al een ingebouwde digitale DVB-C ontvanger hebben en je dus zonder extra kastjes en 1 afstandsbediening LIVE TV kan kijken. Je (Smart) TV voegt dat aan het live tv-signaal de “interactieve” diensten toe. Het e.e.a. is dus afhankelijk van je (Smart) TV.

Heb je een oudere TV zonder ingebouwde DVB-C ontvanger dan koop je een “Humax” digitale tv-ontvanger, COAX signaal als invoer, en een HDMI-kabel naar je TV.

De Humax ontvangers zijn leverbaar in simpele uitvoering waarbij je live tv kan kijken en luxe versie met een harde schijf waardoor je kan op nemen bijvoorbeeld.

Ander voordeel is dat je meerdere Tv’s kan aansluiten op 1 coaxkabel en je dus geen extra kastjes (ontvangers) nodig hebt.

Met digitale TV (CATV) kun je alleen LIVE TV kijken waarbij je uiteraard een digitale ontvanger met COAX aansluiting kunt aanschaffen, optioneel met een harde schijf om later de door jou opgenomen programma’s te bekijken. Ook kun je eventuele de smart functies van je tv-toestel gebruiken. Afhankelijk van jouw tv-toestel heb je een aparte digitale ontvanger of een CI+ module nodig.

Meer informatie over onze CATV op www.xsyou.nl/catv-tv

IPTV

Bij interactieve TV (IPTV) kun je naast LIVE TV ook gebruikmaken van extra (interactieve) diensten.

IPTV kijk je via een digitale ontvanger en/of de XSyou APP, met O.a. Replay-TV (zeven dagen terugkijken via de EPG, de elektronische programmagids), Begin Gemist, Live Pauzeren, herinneringen en Opnemen. De digitale ontvanger sluit je aan met een netwerk kabel (UTP) op je internetverbinding.

Wil je maximale tv-ervaring adviseren wij een IPTV-ontvanger van XSyou, deze is altijd voorzien van de laatste updates en onze bluetooth afstandsbediening werkt ook als de ontvanger achter de TV ligt.

Als u goed wifi bereik heeft kunt u zelfs de IPTV-ontvanger gebruiken op het wifi netwerk.

Meer informatie over onze interactieve IPTV op www.xsyou.nl/interactieve-tv

Meest gestelde vragen kun je ook hier vinden www.xsyou.nl/wij-kunnen-u-zeker-helpen-you-bet-we-can-help/veel-gestelde-vragen

** let op, XSyou biedt alleen telefonische ondersteuning aan IPTV-ontvangers die zijn aangesloten met een netwerk kabel.

In alle gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor voldoende wifi signaal/bereik in huis.